Η Santair, συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση στην εισαγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και καινοτόμας τεχνολογίας, παρουσίασε στην Ελλάδα το 2017 την Aerte. Μία πρωτοποριακή  τεχνολογία απολύμανσης και καθαρισμού εσωτερικών χώρων με 2 συσκευές airpurifiers, το Aerte Klean για χώρους έως 40 τ.μ. και το Aerte AD2.0 για χώρους έως 100 τ.μ. 

H σουηδική εταιρεία Aerte είναι από τους πλέον καταξιωμένους παγκοσμίως κατασκευαστές προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης χώρου (αirpurifiers). Τα προϊόντα της βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες και αξιοποιούν τα πλέον σύγχρονα υλικά και τεχνολογία. Η Aerte χρησιμοποίησε τη γνώση του τρόπου με τον οποίο το φυσικό εξωτερικό περιβάλλον προστατεύει και καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε.  Τα πρώτα προϊόντα (airpurifiers) δημιουργήθηκαν με βάση την τεχνολογία που προέκυψε μετά από την έρευνα στο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, στο ερευνητικό κέντρο Porton Down, με στόχο την καταπολέμηση των επιπτώσεων του βιολογικού πολέμου.

Η μονάδα απολύμανσης και καθαρισμού Aerte AD2.0. airpurifiers προέκυψε μετά από χρόνια επίπονης προσπάθειας σχεδιασμού και ανάπτυξης. Έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση έως και 99,999% των βακτηρίων και ιών σε ένα δωμάτιο σε λιγότερο από μία ώρα με τη δυνατότητα να περιορίσει τον κίνδυνο της βιωσιμότητας αυτών.  
Δείτε το βίντεο εδώ.

Η τεχνολογία Aerte έχει αποδειχτεί αποτελεσματική έναντι πολλών μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφερόμενων αλλά και αυτών πάνω σε επιφάνειες,  τόσο σε ανεξάρτητα Εργαστήρια όσο και στις εγκαταστάσεις της Aerte. Η ασφάλεια της συσκευής είναι εγγυημένη μέσω της αυστηρής τήρησης διεθνών κανόνων. Οι συσκευές φέρουν σήμανση CE. 

 

H αποτελεσματικότητα των συσκευών καθαρισμού αέρα Aerte airpurifiers έναντι της εξουδετέρωσης βακτηρίων από τις επιφάνειες, έχει αξιολογηθεί και με ένα πείραμα που διεξήχθη, το οποίο έδειξε ότι μπορεί να εξουδετερώσει τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα χέρια μας.  Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η λύση απολύμανσης αέρα Aerte AD2.0 έχει αποδειχθεί αποτελεσματική έναντι βακτηρίων, ιών και μυκήτων σε διαφορετικά εσωτερικά περιβάλλοντα, όπως νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας, κέντρα υγείας, οδοντιατρεία, γραφεία. Δείτε τον σχετικό πίνακα εδώ

Η εταιρία Aerte πραγματοποίησε μία δοκιμή, όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε πως εξαφανίζεται ο καπνός στον θάλαμο που υπάρχει η συσκευή Aerte Klean μέσα σε 10 λεπτά.  Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ.