Η εταιρία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Santair, συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση στην εισαγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και καινοτόμας τεχνολογίας, παρουσίασε στην Ελλάδα το 2017 τον καθαριστή απολυμαντή αέρα Aerte Klean και AD2.0. Με πρωτοποριακή  τεχνολογία υδροξυλίων,  οι συσκευές προσφέρουν καθαρισμό και απολύμανση του εσωτερικού περιβάλλοντος, για χώρους έως 40 τ.μ.  και έως 100 τ.μ. αντίστοιχα.   

Πρωτοποριακή τεχνολογία

H σουηδική εταιρεία Aerte είναι από τους πλέον καταξιωμένους παγκοσμίως κατασκευαστές προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης χώρου (αirpurifiers). Τα προϊόντα της βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες και αξιοποιούν τα πλέον σύγχρονα υλικά και τεχνολογία.

Τα πρώτα προϊόντα air disinfection units, δημιουργήθηκαν με βάση την τεχνολογία που προέκυψε μετά από την έρευνα στο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, στο ερευνητικό κέντρο Porton Down, με στόχο την καταπολέμηση των επιπτώσεων του βιολογικού πολέμου.   Η μονάδα απολύμανσης και καθαρισμού Aerte AD2.0.  προέκυψε μετά από χρόνια επίπονης προσπάθειας σχεδιασμού και ανάπτυξης. Έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση έως και 99,999% των βακτηρίων και ιών σε ένα δωμάτιο σε λιγότερο από μία ώρα με τη δυνατότητα να περιορίσει τον κίνδυνο της βιωσιμότητας αυτών.  Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Η συσκευή απολύμανσης Aerte AD βραβεύτηκε τo 2009 το πρόγραμμα «Έξυπνες Λύσεις για Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις» (Smart Solutions for HCAI) και χρησιμοποιείται σε πολλά Νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό απέναντι στα MRSA, C. difficile, Norovirus και στον H1N1.
 

Με έμπνευση από τη φύση

H εξέλιξη της τεχνολογίας, η εμπειρία η γνώση αλλά και οι επιστημονικές έρευνες, οδήγησαν τη σουηδική εταιρία Aerte, στη δημιουργία των δύο καινοτόμων συσκευών Klean και AD2.0 χρησιμοποιώντας την τεχνολογία υδροξυλίων, που βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, καθαρίζοντάς τον από αερομεταφερόμενα παθογόνα και βακτήρια.   Η Aerte χρησιμοποίησε τη γνώση του τρόπου με τον οποίο το φυσικό εξωτερικό περιβάλλον προστατεύει και καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε.   Διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία υδροξυλίων εδώ.

Αποτελεσματικότητα και Ποιότητα

Η τεχνολογία Aerte έχει αποδειχτεί αποτελεσματική έναντι πολλών μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφερόμενων αλλά και αυτών πάνω σε επιφάνειες,  τόσο σε ανεξάρτητα Εργαστήρια όσο και στις εγκαταστάσεις της Aerte. Η ασφάλεια της συσκευής είναι εγγυημένη μέσω της αυστηρής τήρησης διεθνών κανόνων. Οι συσκευές φέρουν σήμανση CE. 

Μετρήσεις και δοκιμές

Καθαρισμός αέρα και επιφανειών

H αποτελεσματικότητα των συσκευών καθαρισμού αέρα Aerte airpurifiers έναντι της εξουδετέρωσης βακτηρίων από τις επιφάνειες, έχει αξιολογηθεί και με ένα πείραμα που διεξήχθη, το οποίο έδειξε ότι μπορεί να εξουδετερώσει τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα χέρια μας.  Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η λύση απολύμανσης αέρα Aerte AD2.0 έχει αποδειχθεί αποτελεσματική έναντι βακτηρίων, ιών και μυκήτων σε διαφορετικά εσωτερικά περιβάλλοντα, όπως νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας, κέντρα υγείας, οδοντιατρεία, γραφεία. Δείτε τον σχετικό πίνακα εδώ

Οπτική δοκιμή: ο καπνός εξαφανίζεται σε 10 λεπτά!
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την δοκιμή που πραγματοποίησε η εταιρία Aerte, πως εξαφανίζεται ο καπνός στον θάλαμο που υπάρχει ο καθαριστής αέρα Aerte Klean μέσα σε 10 λεπτά.