Τεχνολογία Υδροξυλίων για καθαρό και υγιεινό αέρα

Καθαριστής απολυμαντής αέρα Aerte: με έμπνευση από τη φύση

H εξέλιξη της τεχνολογίας, η εμπειρία η γνώση αλλά και οι επιστημονικές έρευνες, οδήγησαν τη σουηδική εταιρία Aerte, στη δημιουργία των δύο καινοτόμων συσκευών Klean και AD2.0 χρησιμοποιώντας την τεχνολογία υδροξυλίων, που βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, καθαρίζοντάς τον από αερομεταφερόμενα παθογόνα και βακτήρια.

Τι είναι τα υδροξύλια; 

Τα υδροξύλια είναι τα φυσικά καθαριστικά της Γης. Είναι ασφαλή μόρια που υπάρχουν στη φύση και είναι ο πιο σημαντικός καθαριστικός παράγοντας για το περιβάλλον μας.  Τα υδροξύλια, και πιο συγκεκριμένα οι ρίζες υδροξυλίου (•OH), είναι βραχύβια μόρια που περιέχουν ένα μόνο άτομο οξυγόνου και ένα μόνο άτομο υδρογόνου. Δημιουργούνται φυσικά στην ατμόσφαιρα όταν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αντιδρούν με υδρατμούς (H2O) και οξυγόνο (O2). Οι ατμοσφαιρικές ρίζες υδροξυλίου αντιδρούν με συμπυκνωμένους ρύπους στον αέρα και τους εξουδετερώνουν.

Μια ρίζα υδροξυλίου περιέχει ένα ηλεκτρόνιο που πάντα ψάχνει να ξανασυνδυαστεί με ένα άλλο ηλεκτρόνιο. Ο ευκολότερος τρόπος για να ολοκληρωθεί μια ρίζα υδροξυλίου είναι να αφαιρέσει ένα άτομο από μια άλλη κοντινή ουσία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα υδροξύλια διαλύουν τη μόλυνση.

Τα φυσικά απορρυπαντικά της φύσης

Οι ρίζες υδροξυλίου αποκαλούνται συχνά απορρυπαντικά της ατμόσφαιρας επειδή ελέγχουν την ικανότητα της ατμόσφαιρας να καθαρίζει τους ρύπους. Αποσυνθέτουν γρήγορα χημικές ουσίες στον αέρα και παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της ατμόσφαιρας της Γης χωρίς επιβλαβείς οργανικές και ανόργανες ενώσεις. Οι ρίζες υδροξυλίου στην ουσία αποσυναρμολογούν τη μοριακή δομή των οσμών και των πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs).

Ο Pasteur αναγνώρισε ότι σε υψηλότερα υψόμετρα τα ποσοστά από μολύνσεις ήταν χαμηλότερα. Αυτή η διαδικασία φυσικής απολύμανσης αποδόθηκε εκείνη την εποχή στις επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας (Finsen 1893). Επιπλέον, αυτή η φυσική διαδικασία απολύμανσης θεωρήθηκε ότι υπήρχε μόνο κατά το φως της ημέρας ενώ το δραστικό συστατικό που παράγεται από αυτή τη φυσική διαδικασία είναι το Υδροξύλιο, το πιο οξειδωτικό αντιδραστικό είδος οξυγόνου.

Τα υδροξύλια δεν είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους, τα κατοικίδια ή τα φυτά, καθώς είμαστε άμεσα εκτεθειμένοι σε αυτά κάθε φορά που βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους.

 

Ποια τεχνολογία χρησιμοποιούν οι AD2.0 και KLEAN;

  • Οι συσκευές απολύμανσης και καθαρισμού του αέρα AD2.0 καιKLEAN, διαθέτουν τεχνολογία που μιμείται τη φύση για να καταστρέψουν τα παθογόνα σε εσωτερικό περιβάλλον.
  • Μπορούν να απολυμάνουν ένα χώρο μέχρι και 300 m³ και έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο απομακρύνουν  σχεδόν όλα τα αερομεταφερόμενα παθογόνα, αλλά στοχεύουν επίσης βακτήρια και ιούς που υπάρχουν στις επιφάνειες.
  • Οι συσκευές AERTE παράγουν και εκπέμπουν ρίζες υδροξυλίου  που επιτίθενται και εξουδετερώνουν το 99,9% σωματιδίων όπως ιοί, βακτήρια, μύκητες και αλλεργιογόνα.  
  • Στοχεύουν όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς στον αέρα και τις επιφάνειες, ακόμα και αυτούς με μικρότερο μέγεθος έως και 0,1μm.

Οι ρίζες υδροξυλίου λειτουργούν εξουδετερώνοντας κάθε επικίνδυνο βακτήριο και ιό, αλλάζοντας τις μοριακές δομές τους, ούτως ώστε να μην είναι βιώσιμα, και εξουδετερώνοντας το 99,99% αυτών.   Η ποιότητα του αέρα, σε συνδυασμό με την προσωπική υγιεινή, τον προστατευτικό ρουχισμό, τη μόνωση και την επιφανειακή απολύμανση, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη μείωση των λοιμώξεων σε ιατρικές εγκαταστάσεις. Μελέτες δείχνουν ότι το σύστημα  Aerte όχι μόνο μειώνει τους αερομεταφερόμενους παθογόνους παράγοντες (ιούς, βακτήρια και μύκητες), αλλά μπορεί επίσης να μειώσει το ποσοστό λοιμώξεων.

H  αντίδραση από την οποία προκύπτουν τα υδροξύλια

Αποτελεσματικότητα και προστασία

Η τεχνολογία Aerte μειώνει τον αριθμό των αερομεταφερόμενων μικροβίων, υποστηρίζει τα προληπτικά μέτρα υγιεινής και μειώνει αποδεδειγμένα το ποσοστό λοιμώξεων. Μια μονάδα μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά δωμάτια έως 100 m² (300 m³).  Οι συσκευές είναι εξαιρετικά αθόρυβες και εύκολες στη χρήση. Είναι ελαφριές, τοποθετούνται εύκολα και συμμορφώνονται με αυστηρά διεθνή πρότυπα ασφάλειας.

Αυτή η καινοτόμος ενεργή τεχνολογία έχει αποδειχθεί αποτελεσματική έναντι μιας ευρείας ποικιλίας βακτηρίων (αερομεταφερόμενων και επιφανειακών), ιών, αλλεργιογόνων, οσμών και καπνού. Δοκιμές αποτελεσματικότητας με AD 2. 0 και Klean κατά των βακτηρίων (όπως Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Klebsiella pneumonia) δείχνουν μείωση του σχετικού αριθμού βιώσιμων μικροβίων στον αέρα έως και 99,9% (ή με άλλα λόγια ο αριθμός των μικροβίων είναι 1000 φορές μικρότερος κατά τη χρήση της συσκευής καθαρισμού αέρα).

Για παράδειγμα, αν υπάρχουν 100.000 βακτηρίδια στον αέρα και 10.000 σταθεροποιούνται με φυσική φθορά, απομένουν 90,000 στον αέρα. Με τη συσκευή μπορούν να απομακρυνθούν έως και 89.910 και να απομείνουν μόνο 90 (1000 φορές λιγότερα από ό,τι χωρίς τη συσκευή). Επιπλέον, η καλή απόδοση του καθαριστή απολυμαντή Aerte με τεχνολογία υδροξυλίων, κατά των ιών έχει αποδειχθεί σε σχέση με ένα εργαστηριακό μοντέλο βακτηριοφάγου MS-2, το οποίο προσφέρει υψηλότερη αντοχή σε απολυμαντικά σε σχέση με άλλους περιβεβλημένους ιούς (όπως ο ιός της γρίπης που προκαλεί γρίπη).

Σύμφωνα με μετρήσεις αέρα που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με αερόβια και παθογόνα βακτήρια, μύκητες και μικροοργανισμούς (Norovirus, Staphylococcus aureus, Clostridium difficile, Escherichia coli, Aspergillus, κ.λπ.) σε διαφορετικές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Τουρκία) και τμήματα νοσοκομείων (χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, κλινικές), σημειώθηκε σημαντική μείωση του αριθμού όλων των αερόβιων βακτηρίων, ο οποίος έτεινε να προσεγγίζει το μηδέν μετά από μερικές εβδομάδες.

καθαριστής αέρα με υδροξύλια

Διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία υδροξυλίων του καθαριστή απολυμαντή Aerte , τις δοκιμές και την εταιρία Aerte εδώ.