Απολύμανση καθαρισμός αέρα

Συσκευές απολύμανσης του αέρα στον εσωτερικό χώρο προτείνουν ειδικοί επιστήμονες

Συσκευές απολύμανσης του αέρα στον εσωτερικό χώρο προτείνει μεταξύ άλλων μέτρων πρόληψης για την πανδημία, ο Καθηγητής του ΑΠΘ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας HERACLES Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε συνέντευξη που έδωσε στο news247.gr

Σύμφωνα με τον καθηγητή, προτείνεται:

“Εφαρμογή τεχνολογικών μέτρων, όπως η εγκατάσταση συσκευών απολύμανσης του αέρα στους εσωτερικούς χώρους σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού και σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και τουλάχιστον σε ιατρεία, οδοντιατρεία, φαρμακεία, γραφεία και σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος”.  Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ: https://bit.ly/2HuYK7v

 

Καθαρός αέρας – Καλύτερη ζωή
Η σουηδική εταιρία Aerte, κορυφαία στον τομέα της απολύμανσης και καθαρισμού εσωτερικού χώρου, μετά από πολυετή έρευνα και χρησιμοποιώντας  τη γνώση του τρόπου με τον οποίο το φυσικό εξωτερικό περιβάλλον προστατεύει και καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε, παρουσίασε τους τις συσκευές απολύμανσης του αέρα στον εσωτερικό χώρο  Aerte Klean και Aerte AD2.0.  Έρευνες σε μεγάλα νοσοκομεία της Σουηδίας, της Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών έχουν δείξει ότι μπορεί να καθαρίσει τον αέρα που αναπνέουμε από παθογόνους μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες), αλλεργιογόνα (γύρη, μούχλα, ακάρεα οικιακής σκόνης, τρίχωμα ζώων) και σωματίδια (αερολύματα, καπνός τσιγάρου οσμές κουζίνας ή κλεισούρας).

Για παράδειγμα, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Hospital Infection έδειξε ότι ο απολυμαντής Aerte μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τις συγκεντρώσεις των αερομεταφερόμενων βακτηρίων ακόμα και μέσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αντίστοιχα, μετρήσεις στο Νοσοκομείο Queen’s Medical Center στο Νότιγχαμ, στο Hereford County Hospital, στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων St Andrews, το Γενικό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης κ.λπ. έδειξαν ότι μειώνει όχι μόνο το συνολικό μικροβιακό φορτίο του αέρα, αλλά και των επιφανειών και των ιατρικών μηχανημάτων.

Υγιεινός Αέρας χωρίς παθογόνα και αλλεργιογόνα ΑERE
Έρευνες αυτές έδειξαν ότι οι απολυμαντές καθαριστές αέρα  εσωτερικού χώρου Aerte Klean & Aerte AD2.0 προστατεύουν από τα παθογόνα που προκαλούν άσθμα, κοινό κρυολόγημα, αλλεργίες, γρίπη, φυματίωση, σοβαρή διάρροια και άλλα προβλήματα. Ανάμεσα στα παθογόνα που εξουδετερώνουν περιλαμβάνονται ιοί της γρίπης όπως ο Η1Ν1, ο ανθεκτικός χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), οι νοροϊοί, το κλωστηρίδιο difficile, ο ασπέργιλλος κ.ά.

Η αποτελεσματικότητα τους, οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας τους, χάριν της οποίας αδρανοποιούν τους παθογόνους και αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς από τον αέρα αλλά και από τις επιφάνειες. Όταν η  συσκευή  Aerte (Klean και AD2.0) τίθεται σε λειτουργία,  διασπά το υπεροξείδιο του υδρογόνου που περιέχεται στην κασέτα, σε ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου τις οποίες και απελευθερώνει στον αέρα για να εξουδετερώνουν τα παθογόνα.

 Αναπνεύστε ελεύθερα στον εσωτερικό χώρο
Οι απολυμαντές καθαριστές αέρα Aerte, είναι κατάλληλοι για χρήση σε χώρους όπου παρευρίσκονται παιδιάηλικιωμένοι και κατοικίδια. Συστήνεται ιδιαίτερα για χώρους όπου ζουν άτομα με αλλεργίες ή/και αναπνευστικά προβλήματα (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άσθμα κ.ά. ) και για σπίτια με κατοικίδια.

Είναι κατάλληλοι για γραφείαιατρεία και χώρους καπνιζόντων, φαρμακεία και ξενοδοχεία.

Συστήνεται για Νοσοκομείαχώρους υγείαςσχολεία, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, επιχειρήσεις και γενικά για χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Διαβάστε ακόμα: