Πώς ο καθαριστής αέρα βοηθά το άσθμα;

Καθαριστής αέρα για το άσθμα? Ναι. Ο καθαριστής απολυμαντής αέρα Aerte βοηθά όσους υποφέρουν από άσθμα, καθαρίζοντας τον αέρα στον εσωτερικό χώρο ώστε είναι υγιεινός και απαλλαγμένος από αλλεργιογόνα και παθογόνα.

Υπολογίζεται ότι 300 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, υποφέρουν από άσθμα, ενώ οι θάνατοι μειώνονται διαρκώς εξαιτίας της αποτελεσματικής θεραπείας που υπάρχει.  Αυτό που αυξάνει όμως είναι η συχνότητα περιπτώσεων άσθματος που οφείλονται σε αλλεργίες. Το άσθμα διαφέρει στο πως εκδηλώνεται σε κάθε ασθενή. Κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν ελάχιστα συμπτώματα ενώ σε άλλους τα συμπτώματα είναι καθημερινά, γεγονός που τους δυσκολεύει στην καθημερινότητα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν κρίσεις άσθματος, αλλά σήμερα με τα κατάλληλα μέτρα μπορούν να ελεγχθούν.  Πολλές μελέτες έχουν εξετάσει τη σχέση μεταξύ της έκθεσης σε εσωτερικούς παράγοντες και του άσθματος, των αλλεργικών και αναπνευστικών συμπτωμάτων σε ενήλικες και παιδιά.

Η έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους εσωτερικού χώρου είναι συνηθισμένη. Οι διαθέσιμες μετρήσεις ρύπων εσωτερικού χώρου σε σπίτια υποδηλώνουν ότι υπάρχει σχετική ρύπανση εσωτερικού χώρου που σχετίζεται με το άσθμα σε πολλά σπίτια. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλά σπίτια ή επαγγελματικοί χώροι δημιουργούν σημαντικά και σοβαρά εσωτερικά περιβαλλοντικά προβλήματα, επειδή οι ενήλικες περνούν έως και το 90% της ζωής τους σε αυτά τα περιβάλλοντα.

Επιπλέον, επειδή το άσθμα είναι μία πάθηση του αναπνευστικού μας συστήματος, μπορεί να επιδεινωθεί και από παράγοντες στο χώρο που εργαζόμαστε (ποσοστό περίπου 20% εμφανίζουν αύξηση συμπτωμάτων όταν βρίσκονται στον εργασιακό χώρο).  Τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν εργαζόμαστε ενώ π.χ. τα σαββατοκύριακα που δεν εργαζόμαστε, τα συμπτώματα βελτιώνονται.

Τι είναι το άσθμα;
Είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αεραγωγών.  Η φλεγμονή των βρόγχων χαρακτηρίζεται από οίδημα και παραγωγή εκκρίσεων.

Ποια είναι τα συμπτώματα;
Δύσπνοια, βάρος στο στήθος, βήχας ή σφύριγμα στην αναπνοή είναι τα συμπτώματα, τα οποία μπορεί να υποχωρήσουν με την κατάλληλη θεραπεία, αλλά μερικές φορές μπορούν να υποχωρήσουν ή να βελτιωθούν αν ο ερεθιστικός παράγοντας που τα προκάλεσε εκλείψει.

Πώς προκαλείται;
Υπάρχουν παράγοντες που όταν έρθουμε σε επαφή μαζί τους, μπορεί να προκληθεί ξαφνική επιδείνωση των συμπτωμάτων, που συχνά ονομάζεται επίθεση άσθματος, επεισόδιο ή φλεγμονή. Οι ασθενείς με άσθμα μπορεί να έχουν κληρονομική προδιάθεση, αλλά τα συμπτώματα να εμφανίζονται μετά την έκθεση σε διάφορους  παράγοντες.  Η γνώση του τι προκαλεί τα συμπτώματα του άσθματος είναι ένα σημαντικό βήμα για τον έλεγχο του άσθματος.  Επιπλέον, ο καθαριστής αέρα αποτελεί σημαντική βοήθεια για το άσθμα.

 

Οι πιο συχνές αιτίες άσθματος περιλαμβάνουν:

  • Λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (από ιούς, βακτήρια, μύκητες), όπως λοίμωξη από κρυολόγημα, γρίπη κ.α.   Το συχνό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή ατόμων που είναι άρρωστοι θα βοηθήσει να μειώσουμε την έκθεση στους ιούς. Επιπλέον, οι ειδικοί συστήνουν τον ετήσιο εμβολιασμό. Ακόμα, παθήσεις όπως η παλινδρόμηση μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τα συμπτώματα άσθματος.
  • Τρόφιμα & φάρμακα: Το άσθμα μπορεί να προκληθεί από τροφικές αλλεργίες και φάρμακα. Συζητήστε άμεσα με τον γιατρό σας για να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες αντιμετώπισης και θεραπείας.
  • Καπνός:  Όλοι οι τύποι καπνού μπορεί να δυσκολεύουν την αναπνοή, συμπεριλαμβανομένου του καπνού από τσιγάρα, τζάκια ή από την καύση ξύλου. Εάν καπνίζετε, θα πρέπει άμεσα να το κόψετε. Εάν δεν καπνίζετε, αλλά ζείτε με κάποιον που το κάνει, συζητήστε τρόπους για να αποφύγετε ή να περιορίσετε την έκθεσή σας στον καπνό.
  • Ο καιρός, η γύρη και ατμοσφαιρική ρύπανση:  Οι αλλαγές κάθε εποχή μπορούν να προκαλέσουν επεισόδιο άσθματος, λόγω της αυξημένης γύρης ή υγρασίας στον αέρα. Περιορίστε το χρόνο σας σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της υψηλής γύρης του έτους, όπως την άνοιξη και το φθινόπωρο. Επίσης, οι ακραίες θερμοκρασίες (ζεστές και κρύες), η αναθυμιάσεις από τα αυτοκίνητα, η αιθαλομίχλη, μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα άσθματος.
  • Αλλεργιογόνα, όπως το τρίχωμα ή το σάλιο κατοικιδίων ζώων, μπορεί να   προκαλέσουν συμπτώματα άσθματος. Μειώστε την έκθεσή σας σε αλλεργιογόνα που προέρχονται από τα κατοικίδια, κάνοντας συχνά καθαριότητα με ηλεκτρική σκούπα.  Προσπαθήστε να κρατήσετε τα κατοικίδια σας έξω από την κρεβατοκάμαρα ή από άλλα δωμάτια όπου περνάτε πολύ χρόνο.
  • Παράσιτα:  στο σπίτι ή  στο χώρο εργασίας, μπορούν να επηρεάσουν το άσθμα σας. Για να μειώσετε την έκθεσή σας, πλύνετε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα, διορθώστε τις διαρροές, αποθηκεύστε τα σκουπίδια έξω, σκουπίζετε και ξεσκονίζετε κάθε εβδομάδα. Εάν είστε αλλεργικοί στα ακάρεα σκόνης, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια και καλύμματα από ειδικό υλικό.
  • Μούχλα: είναι ένα αλλεργιογόνο που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άσθματος. Μπορείτε να μειώσετε την έκθεσή σας σε μούχλα καθαρίζοντας τακτικά τα σημεία που μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα, και φροντίστε να αερίζετε συχνά τους χώρους.  Περιορίστε τους υδρατμούς στο μπάνιο. Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της μούχλας είναι η αποφυγή υγρασίας στο χώρο.
  • Άσκηση:  είναι πολύ σημαντική για τη γενική υγεία και ευεξία σας, ειδικά για άτομα με άσθμα.  Περπάτημα, ανεβοκατέβασμα σκάλας, έντονη ή χαλαρή, εάν η άσκηση προκαλεί τα συμπτώματα του άσθματος, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν κάνετε οτιδήποτε. Θυμηθείτε να παρακολουθείτε την ποιότητα του αέρα εάν σκοπεύετε να ασκηθείτε έξω.
  • Συναισθήματα: κάθε μέρα έρχεται με διαφορετική διάθεση. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα έντονα συναισθήματα μπορούν να αυξήσουν την ταχεία αναπνοή και να προκαλέσουν συμπτώματα άσθματος. Το άγχος, τόσο προσωπικό όσο και σχετικό με την εργασία, μπορεί επίσης να αποτελέσει σημαντική αιτία (γέλιο, κλάμα, άγχος, θυμός, φόβος).
  • Δυνατές οσμές: από αρώματα, αποσμητικά, σόμπες αερίου, αρωματικά κεριά, θυμίαμα και είδη καθαρισμού μπορεί να επηρεάσουν ένα άτομο με άσθμα. Όταν είναι δυνατόν, επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού και προσωπικής φροντίδας που δεν περιέχουν οσμές και άρωμα.

Πώς αντιμετωπίζεται;
– Αποφυγή των περιβαλλοντικών παραγόντων που πυροδοτούν το άσθμα.
– Να αερίζετε το χώρο και να τον προστατεύετε από υγρασία, μούχλα.
– Το κάπνισμα είναι ένας βλαπτικός ερεθιστικός παράγοντας για τους ασθενείς με άσθμα, είτε καπνίζετε εσείς είτε είστε παθητικός καπνιστής.
– Ακολουθείτε μεσογειακή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.
– Η τακτική άσκηση είναι χρήσιμη και βοηθητική, πάντα με συμβουλές του ιατρού.
– Μειώστε το στρες από τη ζωή σας.
–  Τακτική επικοινωνία με τον ιατρό και λήψη των φαρμάκων εφόσον χρειάζονται.


Πώς ο καθαριστής αέρα βοηθά το άσθμα;
Για τους ανθρώπους που υποφέρουν από άσθμα, η καλή ποιότητα του αέρα είναι πολύ σημαντική. Το να αναπνέουν καθημερινά καθαρό αέρα απαλλαγμένο από τις αιτίες που χειροτερεύουν το άσθμα τους βοηθά στην μείωση των συμπτωμάτων.  Σήμερα, μπορούμε ελέγξουμε και να βελτιώσουμε το εσωτερικό μας περιβάλλον όπου σύμφωνα με μετρήσεις περνάμε το 90% του χρόνου μας. Αν υποφέρουμε από άσθμα, ο καθαριστής αέρα που πρέπει να επιλέξουμε χρειάζεται να είναι πολύ αποτελεσματικός στα  αερομεταφερόμενα σωματίδια.

Βάλτε στη ζωή σας την τεχνολογία Aerte και απολαύστε 24 ώρες καθαρό αέρα.
Με τον καθαριστή απολυμαντή αέρα Aerte Klean ή Aerte AD2.0, ο χώρος σας θα είναι απαλλαγμένος από αλλεργιογόνα που επιδεινώνουν το άσθμα. Απολυμαίνει και καθαρίζει τον αέρα, προστατεύοντας από  παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν άσθμα.

 

 

ΠΗΓΗ:
myasthma.gr
medicinenet.com
sciencedirect.com
Διαβάστε ακόμα: