ΧΑΠ προστασία από αλλεργιογόνα

Πώς ένας καθαριστής αέρα μπορεί σας βοηθήσει εάν έχετε ΧΑΠ?

Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος για όλους, αλλά ειδικά για όσους έχουν  ΧΑΠ. Τα αλλεργιογόνα όπως η γύρη, η σκόνη και η μουχλα αλλά και οι ρύποι στον αέρα μπορούν να ερεθίσουν τους πνεύμονες   και να οδηγήσουν σε αύξηση των συμπτωμάτων.

Ο αέρας στο σπίτι ή στο γραφείο μπορεί να φαίνεται αρκετά καθαρός. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να «δούμε» τον αέρα και συχνά, αυτό που δεν μπορούμε να δούμε, είναι πιθανό να μπορεί να είναι βλαπτικό.

Μικρά σωματίδια ρύπων όπως καπνός, ραδόνιο και άλλες χημικές ουσίες μπορούν να μπουν στο σπίτι ή στο γραφείο μέσα από ανοιχτές πόρτες, παράθυρα ή ακόμα και μέσα από το σύστημα εξαερισμού.

Υπάρχουν επίσης εσωτερικοί ρύποι που προέρχονται από προϊόντα καθαρισμού, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του σπιτιού, αλλεργιογόνα όπως ακάρεα σκόνης και μούχλα και οικιακές συσκευές.  Ο συνδυασμός αυτών των πηγών είναι ο λόγος για τον οποίο η συγκέντρωση των εσωτερικών ρύπων είναι δύο έως πέντε φορές υψηλότερη από εκείνη των εξωτερικών ρύπων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (US EPA.)

Ένας τρόπος για να καθαρίσουμε τον αέρα στο σπίτι, είναι να χρησιμοποιήσουμε καθαριστή αέρα. Αυτή η αυτόνομη συσκευή, απολυμαίνει τον αέρα και απομακρύνει λεπτά σωματίδια όπως ρύπους και αλλεργιογόνα.

Βοηθά ο καθαριστής αέρα το ΧΑΠ;
Οι καθαριστές βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα σ’ ένα δωμάτιο και βοηθούν στο να καθαρίζει ο αέρας από αλλεργιογόνα και ρύπους.  Επιπλέον, βοηθούν στην μείωση των σωματιδίων και των αλλεργιογόνων στον αέρα και αυτό, μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα που παρουσιάζονται στους πνεύμονες, ιδιαίτερα στους ανθρώπους με ΧΑΠ. Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι τα καθαριστικά αέρα που συλλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες αλλεργιογόνων και σωματιδίων σκόνης, βελτιώνουν τη λειτουργία των πνευμόνων σε άτομα με άσθμα. 

 

Οφέλη από τη χρήση ενός καθαριστή αέρα
Η χρήση ενός καθαριστή αέρα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον αέρα στο σπίτι σας, ώστε να αναπνέετε λιγότερα σωματίδια που θα μπορούσαν να ερεθίσουν τους πνεύμονες.  Ο καθαρότερος αέρας στον εσωτερικό χώρο, μπορεί επίσης να βοηθήσει την καρδιά (ο καθαρός αέρας βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς).

Η σουηδική εταιρία Aerte με καινοτόμα τεχνολογία δημιούργησε τον απολυμαντή καθαριστή αέρα Aerte Klean airpurifier για χώρο έως 40 τ.μ. και τον Aerte AD2.0 airpurifier για χώρο έως 100 τ.μ. που απολυμαίνουν τον αέρα και προστατεύουν από τα  αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα και τα βακτήρια από τις επιφάνειες. 

Οι καθαριστές αέρα Aerte Klean & Aerte AD.2.0,  με την 24ωρη λειτουργία τους, προστατεύουν από αλλεργιογόνα όπως την γύρη, τα ακάρεα σκόνης, τη μούχλα, το τρίχωμα ή το σάλιο των κατοικιδίων.  


Δείτε ακόμα:

Τί ρόλο παίζει η ποιότητα του εσωτερικού αέρα;
Πηγές μόλυνσης του αέρα στο σπίτι.
Προσοχή στα αλλεργιογόνα στον εσωτερικό σας χώρο 

ΠΗΓΗ:
Healthline.com

 

Διαβάστε ακόμα: