Πως ο καθαρός αέρας συμβάλλει στην καλή υγεία και την αναπνοή μας;

Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε έχει μεγάλη σημασία για την υγεία μας. Ειδικά στους χώρους που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως οι χώροι του σπιτιού ή το γραφείο, οι ρύποι του αέρα μπορούν να μας επιβαρύνουν σοβαρά. Μάλιστα, έρευνα έχει αποδείξει, πως ο εσωτερικός αέρας μπορεί να είναι έως και 5 φορές πιο μολυσμένος από την εξωτερική ατμόσφαιρα. Πώς  όμως συμβάλλει στην καλή υγεία και αναπνοή;

1) Είναι ευεργετικός για την λειτουργία του πεπτικού

Ο καθαρός αέρας αυξάνει τη ροή του οξυγόνου βοηθώντας τον οργανισμό να αφομοιώνει πιο αποτελεσματικά την τροφή. (Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα εάν κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος).

2) Συμβάλλει στην βελτίωση της αρτηριακής πίεσης

Αποφύγετε ένα περιβάλλον «μολυσμένο», ιδιαίτερα εάν έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση. Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, προσπαθήστε να μείνετε μακριά από την κίνηση στους δρόμους, καθώς το σώμα θα χρειαστεί να εργαστεί πιο σκληρά για να λάβει την ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται, όταν βρίσκεται σε ατμόσφαιρα με αέριους ρύπους (αυτοκινήτων κλπ)

3) Σας κάνει πιο ευτυχισμένους!

Όσο πιο φρέσκος είναι ο αέρας στο περιβάλλον που ζείτε, τόσο περισσότερο οξυγόνο θα αναπνέετε, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η παραγωγή σεροτονίνης. Η σεροτονίνη μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει την κατάσταση του νου σας και να προωθήσει ένα αίσθημα ικανοποίησης και ευημερίας

Ο καθαρός αέρας θα σας αφήσει να αισθάνεστε ολοένα και πιο αναζωογονημένοι.

4) «Καθαρίζει» τους πνεύμονές σας

Οι πνεύμονες διαστέλλονται περισσότερο όταν αυξάνεται η ροή οξυγόνου, οπότε ο καθαρός αέρας βελτιώνει τον «καθαρισμό» τους και κατά την εκπνοή απελευθερώνετε αερομεταφερόμενες τοξίνες από το σώμα σας.

6) Ο καθαρός αέρας σας δίνει περισσότερη ενέργεια και πιο κοφτερό μυαλό!

Ίσως έχετε παρατηρήσει, αφού περάσετε χρόνο στην ύπαιθρο όπου ο αέρας είναι καθαρός και επιστρέψετε σπίτι ή στη δουλειά σας, να αισθάνεστε ευεξία.  Το οξυγόνο που λαμβάνετε βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τις ικανότητες συγκέντρωσης και παρέχοντας περισσότερη ενέργεια.

Απολαύστε λοιπόν τον χρόνο σας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και λάβετε τα μέγιστα οφέλη για την υγεία από τον καθαρό αέρα.  Απολαύστε καθαρό αέρα, σε υπαίθριο χώρο περπατώντας, κάνοντας ποδήλατο ή και γυμναστική.  Για το σπίτι, επιλέξτε απολυμαντή καθαριστή να βοηθήσει τον εσωτερικό αέρα να είναι φρέσκος και υγιεινός.

 

 

Πηγή: healthmag.gr 

 

Διαβάστε ακόμα: