Προστασία αλλεργίες εσωτερικός χώρος

Προσοχή στα αλλεργιογόνα στον εσωτερικό σας χώρο!

Τα αλλεργιογόνα των εσωτερικών χώρων μπορεί να περιλαμβάνουν ακάρεα σκόνης, μούχλα και τρίχωμα κατοικίδιων ζώων τα οποία τείνουν να συγκεντρώνονται στο σπίτι – παρόλα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν γύρη και όλων των ειδών τα αλλεργιογόνα των εξωτερικών χώρων που μπορεί να μπουν μέσα.

Τα αλλεργιογόνα μεταφέρονται στον αέρα, αλλά μπορεί να βρεθούν και πάνω στα έπιπλα καθώς και στις επιφάνειες του πατώματος. Τα πιο μεγάλα αλλεργιογόνα, όπως η γύρη και τα ακάρεα σκόνης, καταλήγουν από τον αέρα πάνω στις επιφάνειες πιο γρήγορα από τους σπόρους μούχλας και το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων.

Πώς να μειώσετε τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

  • Για να μην μαζεύονται τα αλλεργιογόνα στο σπίτι σας, φροντίστε να κρατάτε καθαρές και τακτοποιημένες τις επιφάνειες. Το γυμνό πάτωμα και οι τοίχοι είναι προτιμότερα, ειδικά στο υπνοδωμάτιο.
  • Τοποθετήστε τα παπλώματά σας και τα μαξιλάρια σας σε θήκες που να κλείνουν καλά και πλένετε τα κλινοσκεπάσματα, τα μαξιλάρια και τα λούτρινα ζωάκια με ζεστό νερό για να απομακρυνθούν τα ακάρεα σκόνης.
  • Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα μια ή δύο φορές την εβδομάδα.

Πώς να μειώσετε τα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα των εσωτερικών χώρων

  • Χρησιμοποιείστε ηλεκτρική σκούπα με υψηλής απόδοσης φίλτρα για να μειώσετε τον αριθμό των αλλεργιογόνων στον αέρα.
  • Ανάψτε το κλιματιστικό για να μειωθούν τα επίπεδα υγρασίας και κρατήστε τα αλλεργιογόνα των εξωτερικών χώρων έξω από το σπίτι σας.
  • Θα ήταν καλό να αποκτήσετε μία συσκευή καθαρισμού αέρα για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των αερομεταφερόμενων αλλεργιογόνων.

Η σουηδική εταιρία Aerte με καινοτόμα τεχνολογία δημιούργησε τον απολυμαντή καθαριστή αέρα Aerte Klean airpurifier για χώρο έως 40 τ.μ. και τον Aerte AD2.0 airpurifier για χώρο έως 100 τ.μ. που απολυμαίνουν τον αέρα και προστατεύουν από τα  αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα και τα βακτήρια από τις επιφάνειες. 

Οι καθαριστές αέρα Aerte Klean & Aerte AD.2.0,  με την 24ωρη λειτουργία τους, προστατεύουν από αλλεργιογόνα όπως την γύρη, τα ακάρεα σκόνης, τη μούχλα, το τρίχωμα ή το σάλιο των κατοικιδίων.  

 

Δείτε ακόμα:
Πηγές μόλυνσης του αέρα στο σπίτι
ΧΑΠ: πόσο επηρεάζει ο εσωτερικός αέρας;
3+1 αλλεργιογόνα του σπιτιού μας
Αλλάξτε τον αέρα σας – Ζήστε καλύτερα
Οσμές κουζίνας: μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας;
Προστατευτείτε από την μούχλα στο σπίτι!

ΠΗΓΗ:
Iatronet
Διαβάστε ακόμα: