Καθαριστής απολυμαντής αέρα με υδροξύλια

Καθαριστής απολυμαντής αέρα με υδροξύλια που καταπολεμούν τους ιούς

Καθαριστής απολυμαντής αέρα με υδροξύλια:  τα απολυμαντικά της φύσης που καταπολεμούν τους ιούς.
Καθώς προχωρά το φθινόπωρο και πέφτει η θερμοκρασία, κλεινόμαστε ολοένα περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους οι οποίοι, όταν δεν έχουν συνεχή και επαρκή φυσικό αερισμό,γεμίζουν εύκολα με κάθε είδους παθογόνους μικροοργανισμούς. Στα παθογόνα αυτά συμπεριλαμβάνονται ιοί, βακτήρια, μύκητες και αλλεργιογόνα, που άλλοτε αιωρούνται στον αέρα και άλλοτε καταλήγουν στις επιφάνειες των αντικειμένων και μπορεί να προκαλέσουν από μικρά έως και πολύ μεγάλα προβλήματα στην υγεία μας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι περνάμε κατά μέσο όρο το 87% της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους. Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε σε αυτούς είναι καθοριστική για την υγεία μας, γιατί εισπνέουμε 6-10 λίτρα αέρα κάθε λεπτό ή 15.000 λίτρα αέρα την ημέρα. Σύμφωνα όμως με άλλες έρευνες, που πραγματοποίησε την τελευταία 20ετία ο αμερικανικός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας (EnvironmentalProtectionAgency), ο αέρας στους εσωτερικούς χώρους συχνά φέρει περισσότερους ρύπους απ’ ό,τι αυτός στους υπαίθριους. Μάλιστα η ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων αποτελεί έναν από τους πέντε κυριότερους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Η συνεχής έκθεση σε φτωχής ποιότητας, μολυσμένο αέρα στους εσωτερικούς χώρους, έχει συχνά αρνητικές συνέπειες για την υγεία
Έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη νοσημάτων των πνευμόνων και της καρδιάς, αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού, μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες και το άσθμα, να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό ή να οδηγήσει σε κόπωση και ναυτία. Επιπλέον, σε έναν κλειστό και ελλιπώς αεριζόμενο χώρο εύκολα διασπείρονται οι ιοί της γρίπης, τα παθογόνα που προκαλούν πνευμονία ή γαστρεντερίτιδα, αλλά και ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος προσβάλλει ολοένα περισσότερους ανθρώπους στη χώρα μας.

Επιπρόσθετα, ο φτωχός αερισμός ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας η οποία από μόνη της αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εξάρσεις αλλεργιών όπως το άσθμα. Ακόμα και ξενιστές όπως τα κουνούπια αποτελούν μεγαλύτερη απειλή σε χώρους με παγιδευμένο αέρα. Έχει υπολογίσει πως η βελτίωση του φυσικού αερισμού στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να μειώσει κατά τουλάχιστον 20% τις πνευμονοπάθειες.

Ωστόσο δεν έχουν όλα τα κτήρια τη δυνατότητα επαρκούς φυσικού αερισμού των χώρων τους, ενώ αμέτρητα είναι όσα διαθέτουν χώρους που δεν αερίζονται (π.χ. δεν διαθέτουν παράθυρο).Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αρμόδιοι οργανισμοί όπως ο αμερικανικός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας (Environmental Protection Agency, EPA)συνιστούν καθαρισμό του αέρα με φορητές συσκευές που τον καθαρίζουν και απολυμαίνουν, καθώς και αναβάθμιση των φίλτρων αέρα στα κεντρικά συστήματα αερισμού, θέρμανσης και κλιματισμού που επηρεάζουν ολόκληρα τα κτήρια.

Ο καθαριστής αέρα στον εσωτερικό χώρο μειώνουν σημαντικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς στο εσωτερικό περιβάλλον  

Οι φορητές συσκευές καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα είναι σχεδιασμένες για να καθαρίζουν τον αέρα σε έναν ενιαίο χώρο ή δωμάτιο και να μειώνουν σημαντικά την εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο καθαριστής αέρα με υδροξύλια AERTE  δρα χωρίς να ανακυκλώνει τον αέρα, αποτρέποντας έτσι τη διασπορά των παθογόνων μικροοργανισμών, ενώ κατορθώνει να απομακρύνει από τον αέρα και τα παθογόνα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία υδροξυλίων που διαθέτει.  Η παραγωγή ριζών υδροξυλίου (hydroxyl radicals) είναι μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό. Οι ρίζες υδροξυλίου  είναι ενεργά στοιχεία που υπάρχουν στη φύση και είναι υπεύθυνα για την φυσική απολύμανση του αέρα, Έχει βρεθεί ότι οι ρίζες υδροξυλίου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από βλαβερούς ρύπους, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και τα διοξείδια του αζώτου και του θείου.

Όλες αυτές τις ιδιότητες αξιοποίησε η  σουηδική εταιρία AERTE  δημιουργώντας συσκευές η λειτουργία των οποίων μιμείται τη φύση  για να καταστρέφουν τα παθογόνα στο εσωτερικό περιβάλλον. Mπορούν  να απολυμάνουν τον εσωτερικό χώρο αποτελεσματικά και  όχι μόνο εξουδετερώνουν σχεδόν όλα τα αερομεταφερόμενα παθογόνα, αλλά στοχεύουν επίσης βακτήρια και ιούς που υπάρχουν στις επιφάνειες.

 

Η τεχνολογία με υδροξύλια δεν χρειάζεται φίλτρα και δεν ανακυκλώνει τον αέρα

Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο καθαριστής απολυμαντής αέρα με υδροξύλια AERTE, δεν χρειάζεται φίλτρα, αφού λειτουργεί με αναλώσιμες κασέτες υπεροξειδίου του υδρογόνου. Επιπλέον, δεν κάνει μόνο καθαρισμό αλλά και απολύμανση του αέρα.  Όταν η συσκευή τεθεί σε λειτουργία, διασπάται το υπεροξείδιο του υδρογόνου και απελευθερώνονται στον αέρα ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου οι οποίες στοχεύουν τους  αερομεταφερόμενους  μικροοργανισμούς και τους εξουδετερώνουν.  Ο αέρας αρχίζει να απολυμαίνεται από τα πρώτα λεπτά και με την 24ωρη λειτουργία των συσκευών βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητά του αέρα.

Υπάρχουν επιστημονικές δημοσιεύσεις δεδομένα (π.χ. μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JournalofHospitalInfection) ότι οι συγκεκριμένες συσκευές μπορεί να μειώσουν αποτελεσματικά τις συγκεντρώσεις των μολυσμένων σταγονιδίων του αέρα (αερολύματα) και των επιφανειών ακόμα και μέσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ανάμεσα στα παθογόνα που εξουδετερώνουν περιλαμβάνονται ιοί της γρίπης όπως ο Η1Ν1, ο ανθεκτικός χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), οι νοροϊοί, το κλωστηρίδιο difficile, ο ασπέργιλλος κ.ά.

Επιπλέον,  σε μεγάλα νοσοκομεία της Σουηδίας, της Βρετανίας και άλλων χωρών έχουν δείξει ότι οι συσκευές αυτές μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα από τους παθογόνους μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες), τα αλλεργιογόνα (γύρη, μούχλα, ακάρεα οικιακής σκόνης, τρίχωμα ζώων), τον  καπνό των τσιγάρων και τις οσμές της  κουζίνας ή της κλεισούρας.

 

Διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία AERTE εδώ

Δείτε την δημοσίευση μελέτης στο περιοδικό Journal of Hospital Infection, που αφορά στην αποτελεσματικότητα του Aerte εδώ.

Ο καθαριστής απολυμαντής αέρα με υδροξύλια έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός έναντι βακτηρίων, ιών και μυκήτων σε διαφορετικά εσωτερικά περιβάλλοντα, όπως νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας, κέντρα υγείας, οδοντιατρεία, γραφεία. Δείτε τον σχετικό πίνακα εδώ

Διαβάστε ακόμα: