Γύρη και ιοί: δύο “αόρατες” αλλά υπαρκτές απειλές για την υγεία μας

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη από γύρη, που επιβαρύνει σημαντικά όσους πάσχουν από εαρινές αλλεργίες. Πόσο μάλλον εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ο αερισμός των εσωτερικών χώρων είναι κρίσιμος και υπάρχει επιφύλαξη σχετικά με την ασφάλεια στην χρήση των κλιματιστικών. Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, το πρόβλημα με τα κλιματιστικά και τον κορωνοϊό εντοπίζεται στην ανακύκλωση του αέρα γι’ αυτό και μία από τις συστάσεις είναι να μην χρησιμοποιείται καμία συσκευή που ανακυκλώνει τον αέρα σε κλειστούς χώρους.

Τα καλά νέα για όποιους θέλουν να προστατευτούν από τη γύρη αλλά και άλλους παθογόνους και αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς που μεταδίδονται ή μεταφέρονται μέσω του αέρα ή/και των επιφανειών, φέρνει η εταιρία Santair, με την καινοτόμα τεχνολογία απολύμανσης του αέρα Aerte.

Οι συσκευές καθαρισμού Aerte Klean και Aerte AD 2.0 κάνουν απολύμανση και καθαρισμό του αέρα χωρίς να τον ανακυκλώνουν.  Επιπλέον, δεν χρειάζονται αλλαγή φίλτρων, γιατί λειτουργούν με αναλώσιμη κασέτα διάρκειας 2 μηνών. Ο αέρας αρχίζει να απολυμαίνεται  από τα πρώτα κιόλας λεπτά και με την 24ωρη λειτουργία τους βελτιώνουν την ποιότητα και προσφέρουν καθαρό και υγιεινό αέρα.

Καθαρός αέρας – Καλύτερη ζωή
Η σουηδική εταιρία Aerte, κορυφαία στον τομέα της απολύμανσης και καθαρισμού εσωτερικού χώρου, μετά από πολυετή έρευνα και χρησιμοποιώντας  τη γνώση του τρόπου με τον οποίο το φυσικό εξωτερικό περιβάλλον προστατεύει και καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε, παρουσίασε τους απολυμαντές καθαριστές αέρα Aerte Klean και Aerte AD2.0.  Έρευνες σε μεγάλα νοσοκομεία της Σουηδίας, της Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών έχουν δείξει ότι μπορεί να καθαρίσει τον αέρα που αναπνέουμε από παθογόνους μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες), αλλεργιογόνα (γύρη, μούχλα, ακάρεα οικιακής σκόνης, τρίχωμα ζώων) και σωματίδια (αερολύματα, καπνός τσιγάρου οσμές κουζίνας ή κλεισούρας).

Για παράδειγμα, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Hospital Infection έδειξε ότι ο απολυμαντής Aerte μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τις συγκεντρώσεις των αερομεταφερόμενων βακτηρίων ακόμα και μέσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αντίστοιχα, μετρήσεις στο Νοσοκομείο Queen’s Medical Center στο Νότιγχαμ, στο Hereford County Hospital, στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων St Andrews, το Γενικό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης κ.λπ. έδειξαν ότι μειώνει όχι μόνο το συνολικό μικροβιακό φορτίο του αέρα, αλλά και των επιφανειών και των ιατρικών μηχανημάτων.

Υγιεινός Αέρας χωρίς παθογόνα και αλλεργιογόνα
Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι οι απολυμαντές καθαριστές αέρα  εσωτερικού χώρου Aerte Klean & Aerte AD2.0 προστατεύουν από τα παθογόνα που προκαλούν άσθμα, κοινό κρυολόγημα, αλλεργίες, γρίπη, φυματίωση, σοβαρή διάρροια και άλλα προβλήματα. Ανάμεσα στα παθογόνα που εξουδετερώνουν περιλαμβάνονται ιοί της γρίπης όπως ο Η1Ν1, ο ανθεκτικός χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), οι νοροϊοί, το κλωστηρίδιο difficile, ο ασπέργιλλος κ.ά.

Η αποτελεσματικότητα τους, οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας τους, χάριν της οποίας αδρανοποιούν τους παθογόνους και αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς από τον αέρα αλλά και από τις επιφάνειες. Όταν η  συσκευή  Aerte (Klean και AD2.0) τίθεται σε λειτουργία,  διασπά το υπεροξείδιο του υδρογόνου που περιέχεται στην κασέτα, σε ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου τις οποίες και απελευθερώνει στον αέρα.   Οι ελεύθερες αυτές ρίζες υδροξυλίου δεσμεύονται στην επιφάνεια των μικροοργανισμών και με τον τρόπο αυτό τους αδρανοποιούν.      

 Αναπνεύστε ελεύθερα στον εσωτερικό χώρο

Οι απολυμαντές καθαριστές αέρα Aerte, είναι κατάλληλοι για χρήση σε χώρους όπου παρευρίσκονται παιδιά, ηλικιωμένοι και κατοικίδια. Συστήνεται ιδιαίτερα για χώρους όπου ζουν άτομα με αλλεργίες ή/και αναπνευστικά προβλήματα (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άσθμα κ.ά. ) και για σπίτια με κατοικίδια.

Είναι κατάλληλοι για γραφεία, ιατρεία και χώρους καπνιζόντων, φαρμακεία και ξενοδοχεία.

Συστήνεται για Νοσοκομεία, χώρους υγείας, σχολεία, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, επιχειρήσεις και γενικά για χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Διαβάστε ακόμα: