Γνωρίζετε ότι ο καθαρός αέρας βελτιώνει τις ικανότητες συγκέντρωσης και παρέχει περισσότερη ενέργεια στα παιδιά?

Στην περίοδο των εξετάσεων αλλά και όλο το χρόνο, οι ειδικοί προτείνουν τεχνικές μελέτης που μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να συγκεντρώνεται καλύτερα, όπως ο χώρος που διαβάζει, το διατροφικό του πρόγραμμα και διάφορα άλλα.

Σημαντικό ρόλο παίζει ο αέρας που αναπνέει, μέσα στο δωμάτιο που κοιμάται και διαβάζει, μιας και σύμφωνα με μελέτες, ο καθαρός αέρας δίνει περισσότερη ενέργεια. Το οξυγόνο που λαμβάνει βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τις ικανότητες συγκέντρωσης. 

Γι’αυτό και προτείνουμε να βάλετε στο παιδικό δωμάτιο τον υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας καθαριστή αέρα Αerte Κlean για φρέσκο και υγιεινό αέρα.

Δείτε μερικές προτάσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε το παιδί να μελετά σωστά και εποικοδομητικά:

 • Οργανώστε συγκεκριμένο πρόγραμμα  
  Πότε θα γυρίσει από το σχολείο, πότε θα φάει, πότε θα ξεκουραστεί, πότε θα πάει στις εξωσχολικές δραστηριότητες, πότε θα γυρίσει, πότε θα διαβάσει, πότε θα ξεκουραστεί, πότε θα παίξει, πότε θα κοιμηθεί.
 • Οργανώστε το χώρο μελέτης
  – Να είναι καθαρός. Να μην υπάρχει ακαταστασία από παιχνίδια, ρούχα κτλ.
  – Το γραφείο να είναι τακτοποιημένο με τα απαραίτητα  τετράδια, μολύβια, γόμα κλπ και χωρίς περιττά όπως μαρκαδόρους, παραμύθια, παιχνίδια κλπ.
  – Απαραιτήτως να είναι ΠΑΝΤΑ ίδιος ο χώρος μελέτης. Όχι τη μία να διαβάζει στο τραπέζι της κουζίνας, την άλλη στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στο πάτωμα.
  – Να υπάρχει τραπέζι-γραφείο μόνο για τη μελέτη, στο οποίο δεν θα τρώει, δεν θα παίζει με παιχνίδια, θα είναι μόνο για να κάνει τα μαθήματά του.
  Ο χώρος αυτός πρέπει να έχει σωστό αερισμό
  – Ο φωτισμός πρέπει να είναι φυσικός.
 • Βαθιές ανάσες πριν ξεκινήσει το διάβασμα.
 • Σωστή διατροφή
  – Πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, στα σύντομα διαλείμματα, καλό είναι να προσλαμβάνονται μικρά υγιεινά γεύματα που θα το βοηθήσουν στο να επανακτά τις δυνάμεις του, αλλά και να μαθαίνει όσα διαβάζει.
  – Βγάλτε από τη διατροφή του γλυκά, πατατάκια-γαριδάκια, κρουασάν, κ.α.,  τροφές δηλαδή που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη.  Προτιμήστε φρούτα, σαλάτες, γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, ψωμί με βούτυρο και μέλι.
 • Χωρίς ηχητικές παρεμβάσεις
  – Όταν το παιδί διαβάζει πρέπει να έχουμε απόλυτα χαμηλωμένη την τηλεόραση, το τηλέφωνο. Είναι σημαντικό να σεβόμαστε το παιδί που κάνει την προσπάθεια να συγκεντρωθεί να διαβάσει και να το παρέχουμε ένα περιβάλλον ήρεμο που δεν θα το προκαλεί να εγκαταλείψει.
  – Εάν το παιδί προτιμά να ακούει μουσική ενώ διαβάζει, καλύτερα να είναι μουσική χωρίς στίχους και απαλή, σε σχετικά χαμηλή ένταση.  Η μουσική είναι θετική, ενεργοποιεί το νου, μειώνει το άγχος και ενθαρύνει τη μάθηση.
 • Οι καλύτερες ώρες μελέτης
  – Αν το πρόγραμμά του το επιτρέπει, μόλις γυρίσει από το σχολείο είναι καλό το παιδί να ξεκουράζεται λίγο πριν ξεκινήσει το διάβασμα.
  – Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγεται το διάβασμα τις βραδυνές ώρες που η μελέτη και η κούραση είναι μαζεμένη αλλά ούτε και τις πολύ πρωϊνές ώρες που είναι δύσκολο να ξυπνάει το παιδί νωρίς και να έχει το άγχος αν θα προλάβει το διάβασμά του.
 • Ο καλός ύπνος βοηθά 
  Όταν το παιδί κοιμάται καλά το βράδυ, είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει για να βοηθήσει τη μνήμη, να ξεκουράσει τον εγκέφαλό του αλλά και να βοηθήσει την νοητική και σωματική του ανάπτυξη.  Με το κατάλληλο πρόγραμμα, τη σωστή διατροφή και τη δική σας αγάπη, θα κοιμηθεί σαν πουλάκι, και θα ξυπνήσει το επόμενο πρωί έτοιμο για τις σχολικές δραστηριότητες.

 

 

ΠΗΓΗ:
kent-teach.com
tlife.gr
Διαβάστε ακόμα: