απολυμαντές καθαριστές αέρα

Απολυμαντές καθαριστές αέρα στους κλειστούς χώρους προτείνει ο Καθηγητής Σαρηγιάννης

Να μειώσουμε το ιικό φορτίο στους εσωτερικούς χώρους με απολυμαντές καθαριστές αέρα προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή.

Όπως είπε ο κος Σαρηγιάννης, η ομάδα του έχει δουλέψει πάνω στην αποτελεσματικότητα των συσκευών απολύμανσης. Προτείνει να τοποθετηθούν σε όλους τους κλειστούς χώρους και δη εμπορικούς που θα υπάρξει συγχρωτισμός, ως ένα επιπλέον μέτρο προφύλαξης από τον κορονοϊο.

Ο Καθηγητής επισημαίνει ότι στη Γερμανία, το να απολυμαίνεται ο αέρας στους χώρους όπου είναι απαραίτητο,  είναι μέσα στη φαρέτρα των προδιαγραφών που έχει βάλει το γερμανικό Υπουργείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

Η λύση που χρησιμοποιούν στην Ευρώπη για την απολύμανση αέρα στους εσωτερικούς χώρους τώρα και στην Ελλάδα

Οι φορητοί απολυμαντές καθαριστές αέρα Aerte είναι σχεδιασμένοι για να καθαρίζουν τον αέρα σε έναν ενιαίο χώρο ή δωμάτιο και να μειώνουν σημαντικά την εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση.  Δρουν χωρίς να ανακυκλώνουν τον αέρα, αποτρέποντας έτσι τη διασπορά των παθογόνων μικροοργανισμών, ενώ κατορθώνουν να απομακρύνουν από τον αέρα και τα παθογόνα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία υδροξυλίων που διαθέτουν. Οι συσκευές Aerte μπορούν  να απολυμάνουν τον εσωτερικό χώρο αποτελεσματικά. Όχι μόνο εξουδετερώνουν σχεδόν όλα τα αερομεταφερόμενα παθογόνα, αλλά στοχεύουν επίσης βακτήρια και ιούς που υπάρχουν στις επιφάνειες.

 

Τεχνολογία υδροξυλίων: το φυσικό καθαριστικό της φύσης

Η  σουηδική εταιρία συσκευών καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα Aerte δημιούργησε συσκευές που η λειτουργία τους μιμείται τη φύση για να καταστρέφουν τα παθογόνα στο εσωτερικό περιβάλλον.  Η παραγωγή ριζών υδροξυλίου είναι μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό. Τα υδροξύλια είναι ενεργά στοιχεία που υπάρχουν στη φύση και είναι υπεύθυνα για την φυσική απολύμανση του αέρα.  Όταν οι συσκευές Aerte τεθούν σε λειτουργία, διασπάται το υπεροξείδιο του υδρογόνου και απελευθερώνονται στον αέρα ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου. Αυτές στοχεύουν τους  αερομεταφερόμενους  μικροοργανισμούς και τους εξουδετερώνουν.  Ο αέρας αρχίζει να απολυμαίνεται από τα πρώτα λεπτά. Με την 24ωρη λειτουργία των συσκευών βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητά του αέρα.

Η τεχνολογία Aerte βραβεύτηκε στο πρόγραμμα «Έξυπνες Λύσεις για Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις» (Smart Solutions for HCAI) και χρησιμοποιείται σε πολλά Νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπάρχουν επιστημονικές δημοσιεύσεις δεδομένα (π.χ. μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό (Journal of Hospital Infection) ότι οι συγκεκριμένες συσκευές μπορεί να μειώσουν αποτελεσματικά τις συγκεντρώσεις των μολυσμένων σταγονιδίων του αέρα (αερολύματα) και των επιφανειών ακόμα και μέσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ανάμεσα στα παθογόνα που εξουδετερώνουν περιλαμβάνονται ιοί της γρίπης όπως ο Η1Ν1, ο ανθεκτικός χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), οι νοροϊοί, το κλωστηρίδιο difficile, ο ασπέργιλλος κ.ά.

Επιπλέον,  σε μεγάλα νοσοκομεία της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Βρετανίας και άλλων χωρών έχουν δείξει ότι οι απολυμαντές καθαριστές αέρα  μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα από τους παθογόνους μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες), τα αλλεργιογόνα (γύρη, μούχλα, ακάρεα οικιακής σκόνης, τρίχωμα ζώων), τον  καπνό των τσιγάρων και τις οσμές της  κουζίνας ή της κλεισούρας.

 

Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες:  210971444

Διαβάστε ακόμα: